Hoe geef je jouw website een makeover?

Als mensen hebben wij soms de drang om alles even anders te doen. Misschien een nieuwe haarstijl of is het tijd voor nieuwe nagels of nieuwe kleren. Wat het ook is soms is verandering even nodig om weer fris en fruitig door het leven te kunnen. Dit is niet alleen belangrijk voor mensen, maar ook voor websites. Online verandert dagelijks veel en de mogelijkheden worden steeds groter. Het is daarom belangrijk dat jouw website meegroeit met jou en jouw klanten. Kijk dus eens met een kritische blik naar jouw website en zie of het tijd is voor jouw website om een makeover te krijgen. Of het nou gaat om een compleet nieuwe layout, een verandering van de content of enkel nieuwe informatie het maakt niet uit. Alles kan bijdragen aan het maken van een betere en doeltreffende website. 

Verander de stijl

Misschien kijk je naar jouw website en denk je dat het tijd is om alles even anders te doen. Dit kan omdat de website ouderwets oogt, maar dit kan ook omdat je de website niet meer vind passen bij jouw merk en wat jij wilt dat mensen denken als ze jouw website zien. Het veranderen van de stijl kan jouw website een nieuw leven inblazen. Zorg bij het veranderen van jouw website wel dat alles nog logisch is en test de nieuwe stijl bij de doelgroep om te kijken wat deze ervan vindt. Blijf zeker testen om te zorgen dat de makeover niet negatief wordt opgevangen. Uiteindelijk doe je alles om klanten te trekken en om deze te behouden. 

Ga aan de slag met linkbuilding 

Misschien merk je dat je nog niet het aantal bezoekers op de website krijgt die je had gewild. Als dit het geval is kun je aan de slag gaan met linkbuilding. Bij seo linkbuilding ga je samen met een seo marketing bureau backlinks creëren. Dit houdt in dat er op een externe website verwezen wordt naar jouw website. Hierdoor kom je uiteindelijk hoger in de zoekresultaten en dit kan leiden tot meer bezoekers op jouw website. Met seo linkbuilding is het aan te raden om dit samen met een seo marketing bureau te doen. Je kunt er voor kiezen om dit zelf te doen, maar uit ervaring blijkt dat dit vaker fout dan goed gaat.

Betrek de doelgroep bij het proces 

Als je zeker wilt weten dat de keuzes die je maakt aansluit bij de behoeften van jouw klanten dan is het slim om tijdens het ontwerpen de doelgroep te betrekken bij het proces. Door feedback te vragen aan mensen uit de doelgroep kun je fouten voorkomen en is de kans groter dat jouw website aansluit op wat de doelgroep wilt zien.

 

Laatste Artikelen

Gerelateerde Artikelen