Duurzaam beleggen voor de toekomst, hoe doe je dat?

Stel. Je wilt beginnen met beleggen. Maar waar begin je? Het is belangrijk om een budget te bepalen maar het is net zo belangrijk om te bepalen waar je in wilt beleggen. Duurzaam beleggen voor de toekomst is momenteel een belangrijk speerpunt van veel beleggers. Zij kiezen voor duurzaam beleggen voor de toekomst en dus voor beleggen in wind- en zonneenergie en in bedrijven die echt iets bijdragen aan een betere wereld. Bedrijven die actief zoeken naar betere productiemethodes om minder te vragen van het milieu. Maar ook bedrijven die bezig zijn om nieuwe methodes te ontwikkelen zodat ook in de toekomst de wereld groen en leefbaar blijft.

Hoe kies je voor de juiste bedrijven voor duurzaam beleggen voor de toekomst?

Je kunt bij sommige bedrijven al op je vingers natellen dat deze een impact hebben die nu niet direct bevorderlijk is voor het milieu. Maar er zijn ook bedrijven die vol inzetten op duurzaamheid. Je zult dus de "goede" bedrijven van de "slechte" moeten scheiden. Maar hoe doe je dat? Je kunt online al veel informatie vinden over duurzaam beleggen voor de toekomst. Je kunt hier ook lezen waar je op kunt letten als je een bedrijf uitkiest om in te beleggen. Zo is er bijvoorbeeld de ESG-driehoek. Hierbij staat ESG voor economisch, sociaal en goed beleid. De scores van de ESG kun je online vinden. Deze lopen uiteen van AAA tot CCC. Waarbij AAA natuurlijk het meest duurzaam is.

Zijn er nog andere methoden?

Je kunt ook uitgaan van de SRI waarde. SRI staat voor Socially Responsible Investing. Hier wordt vooral gekeken naar de morele en ethische kwesties waar een bedrjif zich al dan niet aan houdt. Zo wordt gekeken naar de mate waarin een bedrijf zich bezighoudt met illegale handel in drugs en de wapenindustrie. Alle bedrijven met minder dan een A-melding in de ESG kun je hierin terugvinden. Het is wel zo dat je dieper moet graven dan bij de ESG.

Gebruik je gezonde verstand

Twijfel je over het beleggen in een bepaald bedrijf? Weet je niet zeker of het bedrijf wel voldoet aan jouw standaarden? Dan kun je natuurlijk uitgaan van de informatie die je online kunt vinden. Je kunt zelf al heel veel informatie vinden. Het is ook mogelijk om je broker in te schakelen om de juiste aandelen voor jou te vinden. Bij eToro is bijvoorbeeld al een complete portfolio van duurzame bedrijven te vinden. Je kunt hier gemakkelijk instappen en zo bijdragen aan een beter milieu.

Laatste Artikelen

Gerelateerde Artikelen