Wanneer huur je een expediteur in?

Als je goederen of producten wereldwijd wilt verzenden dan kan een expediteur Rotterdam je hierbij helpen. Een expediteur heeft totaaloplossingen op het gebied van import, export en cross trade via zowel luchtvracht als zeevracht. Daarnaast bieden de meeste expediteurs tegenwoordig ook slimme ICT oplossingen voor jouw supply chain management. Een expediteur heeft jarenlange ervaring en expertise op het gebied van het transport van goederen en producten. Zo weet je zeker dat jouw goederen of producten veilig op hun eindbestemming aankomen!

Een expediteur voor zeevracht

Als je je goederen of producten per container en schip wilt verschepen dan is dat mogelijk met de hulp van een expediteur. In de meeste gevallen worden de goederen verscheept van de Rotterdamse haven naar een tal van bestemmingen over de hele wereld. Je kan kiezen voor geconsolideerd (LCL) transport of in een aparte container (FCL).  Door het complete pakket van diensten die een expediteur voor de zeevracht aanbiedt weet je zeker dat je goederen op de gewenste aflevertijd in de haven van bestemming aankomen.

Een expediteur voor de luchtvracht

Een expediteur kan je ook helpen als je goederen of producten wilt versturen met luchtvracht. Van tevoren kan je een offerte ontvangen met de prijzen voor de luchtvracht. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat er onverwachte kosten om de hoek komen kijken. Ook voor het importeren van goederen via de luchtvracht kan een expediteur je bijstaan. Naast zeevracht en luchtvracht kan een expediteur je vaak ook bijstaan met andere diensten en service. Er wordt altijd gewerkt met een betrouwbaar netwerk van partners in de landen waarheen er transportdiensten worden aangeboden. Zo ben je er altijd van verzekerd dat je producten op tijd en zonder vertraging of problemen aankomen op hun eindbestemming. Mocht er toch een voorval zijn dan kan er direct ingegrepen worden op de bestemming waar dit nodig is.

Andere dienstverlening

Je kan bij een expediteur ook vaak terecht voor wegtransport en spoorvervoer. Daarnaast zijn ze ook op de hoogte van alle douaneformaliteiten die afgehandeld moeten worden. Dit wisselt per soort goederen dat getransporteerd wordt. Voor gevaarlijke stoffen zijn bijvoorbeeld andere formaliteiten benodigd dan voor standaard producten. Om te zorgen dat je producten op tijd aankomen is het belangrijk dat alle benodigde documenten in orde zijn. Per land wisselt de wet- en regelgeving en mocht deze recentelijk gewijzigd zijn dan is een expediteur hiervan op de hoogte. Veel expediteurs bieden daarnaast tegenwoordig ook een mogelijkheid tot opslag (warehousing) en value added services om je goed tot dienst te zijn. Dus, wil je goederen transporteren en wil je er zeker van zijn dat je je aan alle regels en wetgeving houdt? Vraag dan hulp van een expediteur!

Laatste Artikelen

Gerelateerde Artikelen