Het is weer lente, dat betekent boerenkaas!

Kaas is één van de belangrijkste producten die we in Nederland hebben, want wie is er nou niet mee groot geworden? Of het nou op een bruine boterham met boter zit, bij de tosti gebruikt wordt of dat er een plakje op een gebakken eitje gelegd wordt, overal in ons land wordt er wel kaas gegeten. Het wordt ergens vaak als een stereotype gezien in Nederland dat iedereen kaas eet, maar tegelijkertijd zit hier toch absoluut een kern van waarheid in. Het is een product dat in meerdere soorten gerechten en maaltijden gebruikt kan worden. Maar hoe we het ook eten, het smaakt altijd. Er zijn ontzettend veel kaassoorten, waarvan een flink deel in ons eigen land gemaakt wordt. Ook zijn er natuurlijk de buitenlandse kazen zoals de varianten uit Italië. Toch prefereren de Nederlanders vaak hun eigen kaas op een bruine boterham, maar welke soorten kazen zijn dat dan? En wist jij al dat je kaas niet eens meer in de supermarkt of bij de kaasboer om de hoek hoeft te kopen?

 

Diverse soorten

Uiteraard kent iedereen wel het standaard assortiment van de kazen. Zo hebben wij de zachte jonge kaas, de wat meer gerijpte belegen kaas en de variant die hiertussen zit en daardoor de naam jong-belegen heeft gekregen. Sommigen hebben liever een wat zoutere variant en kiezen daarom voor de lang gerijpte oude kaas. Deze kazen worden allemaal bereidt met melk van de koe, maar kazen van andere dieren zijn er natuurlijk ook, zoals geitenkaas. Tevens hebben wij in Nederland specialere varianten die echt Hollands zijn. Hierbij kan je denken aan de graskaas die alleen in de lente te verkrijgen is, maar ook de boerenkaas is een grote favoriet in ons land. Boerenkaas mag alleen zo genoemd worden, wanneer deze kaas daadwerkelijk in Nederland op de originele Nederlandse wijze gemaakt is. Dat kan de reden zijn dat deze kaas zo gewild is door ons. Boerenkaas kopen kan hierdoor ook niet overal zomaar door de authenticiteit van deze kaassoort. 

 

Nu zelfs online

Bijna alles is tegenwoordig online te verkrijgen en dat is nu zelfs ook het geval met kaas. Online kan je zo jouw eigen kazen uitkiezen die vervolgens gewoon bij jou thuis geleverd zullen worden. Heel veel verser kan het natuurlijk niet, omdat het direct van de boer op jouw boterham kan belanden. De webshop kaas is uitermate vers en dat is dan ook te proeven. Door de hoge kwaliteit van deze kazen, zal elke soort ongetwijfeld goed smaken. 

Laatste Artikelen

Gerelateerde Artikelen