Dakbedekking van EPDM zorgt voor een stevig dak op ieder pand

Het dak zorgt er bij ieder type gebouw voor dat je op een aangename en stevige manier in het pand kan leven. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een dak dat past bij het gebouw. Er zijn verschillende opties waar je bij een dak voor kan gaan. Wanneer je kiest voor dakbedekking is het aan te raden om te gaan voor een stevig type materiaal, zodat je jouw dak goed beschermt. De bedekking van het dak kan je op diverse soorten gebouwen plaatsen. Zo is het mogelijk om dit te doen bij een woning, schuur of garage. Daarnaast kan je ook voor dakbedekking van EPDM kiezen bij een bedrijfspand. Zolang het dak plat is kan er gekozen worden voor de EPDM op het dak. Hierdoor verzeker je jouw dak van een stevige bovenlaag.

 

EPDM 

De EPDM dakbedekking brengt jouw dak veel verschillende voordelen. Zo is het dankzij de EPDM mogelijk om te genieten van dakbedekking dat vaak wel vijftig jaar mee zal gaan. Hierdoor hoef je dus voor een lange tijd niets te doen aan de bedekking op het dak. Bij de dakbedekking van EPDM krijg je bovendien een garantie van vijftien jaar. Tevens is het materiaal bij de EPDM duurzaam en recyclebaar. Hierdoor kies je dus ook nog eens voor een groenere versie van dakbedekking. Er zijn twee soorten diktes bij de dakbedekking van EPDM. Zo kan je kiezen voor de dikte van een millimeter of je kan gaan voor de dikte van 1,3 millimeter. Doordat de dakbedekking deze dikte heeft is het ook relatief licht. Dat zorgt er weer voor dat de plaatsing van de dakbedekking goed geregeld kan worden. 

 

Plaatsing 

Het plaatsen van de dakbedekking van EPDM is goed te doen. Zeker wanneer je kiest voor EPDM op maat maak jij het jezelf al een stuk makkelijker. De dakbedekking kan meestal op de oude dakbedekking worden geplaatst. Om de plaatsing zo goed mogelijk uit te voeren is het verstandig om te EPDM stroken te plaatsen op EPDM lijm. Dit type lijm is speciaal gemaakt voor de EPDM-dakbedekking. Deze lijm kan op veel verschillende materialen worden geplaatst en zal toch nog succesvol zorgen voor het vastzetten van de EPDM dakbedekking. De lijm kan je plaatsen op houten ondergronden, maar ook op metaal of zink is het mogelijk om de lijm succesvol te plaatsen. Wanneer er nog kleinere gaten over zijn na het plaatsen van de dakbedekking kan je dit laten opvullen met EPDM kit voor de beste resultaten.

Laatste Artikelen

Gerelateerde Artikelen