Ondernemend de crisis doorkomen

Het zijn zware tijden voor alle ondernemers. Wij ondernemers zijn natuurlijk wel wat gewend, ondernemen is nooit makkelijk geweest. Echter, de klap van de huidige crisis is wel heel erg groot en helaas is niemand bespaard gebleven. Veel bedrijven hebben het helaas niet overleefd en er zullen naar verwachting nog meer slachtoffers vallen de komende tijd. Ben jij ondernemer en wil jij het maximale uit je bedrijf halen tijdens deze crisis en je voorbereiden op de toekomst? Dan is deze blogpost voor jou geschreven. Lees snel verder voor handige tips en tricks.

Verplaatsing naar online

Restaurants, maar ook de lokale winkeliers: iedereen moet eraan geloven. Nu de anderhalve meter samenleving steeds meer onze nieuwe realiteit begint te worden, zien we in de trends dat consumenten voornamelijk thuis blijven. Eigenlijk blijven alleen grote supermarkten en andere ketens nog goed bezocht. Lokale ondernemers en de fysiek kleinere winkels delven helaas het onderspit. Voldoende afstand houden is wellicht niet mogelijk of de doelgroep is niet meer op straat te vinden. Daarom is onze eerste overlevingstip voor ondernemers: verplaats je onderneming naar online! Start een webshop waar je je producten of diensten aanbiedt. Voor kleine ondernemers is het essentieel om dit te combineren met lokale (online) advertenties. Dit publiek is bekend met je merknaam en zal dus ook eerder iets op de webshop aanschaffen. Ook voor horeca ondernemingen kan online de oplossing zijn. Bied bijvoorbeeld een daghap aan die afgehaald of bezorgd kan worden of open een pickup punt waar de bestelling en betaling online plaatsvindt. Niet de middelen om zelf een webshop te beginnen? Je kunt je ook gemakkelijk aansluiten bij bestaande platforms.

Financiële zekerheid

Als jij je onderneming open kunt houden of (gedeeltelijk) naar online hebt weten te verplaatsen is dat natuurlijk al een enorme winst. Toch zal je nog steeds hard moeten knokken om dezelfde resultaten als voor de crisis te behalen. Wellicht is de vraag naar jouw product of dienst afgenomen of bespaart je doelgroep in deze onzekere tijden op dingen zoals ‘buiten de deur’ eten. Desondanks loopt jouw onderneming gewoon door. Lonen moeten worden uitbetaald, leveranciers moeten worden afgelost en de huur van je pand blijft ook gewoon lopen. Voor wat financiële ademruimte kun je momenteel gelukkig aankloppen bij de overheid. Er zijn verschillende regelingen getroffen die ondernemers ondersteunen. Laat je vooral adviseren welke maatregelen voor jouw onderneming van toepassing zijn en wat de lokale overheid voor je kan betekenen. Een laatste belangrijke tip van ons is: sluit een kredietverzekering af. Een kredietverzekering beschermt je tegen onbetaalde facturen. Zo hoef jij niet langer ook nog eens de klap van jouw afnemers op te vangen.

Laatste Artikelen

Gerelateerde Artikelen