Handige tips voor het thuiswerken

Inmiddels is bijna heel Nederland al bijna een maand thuis aan het werk. Hopelijk heb je inmiddels je draai hierin een beetje gevonden en verloopt alles goed. Het thuiswerken is zeker weten een uitdaging en heel anders dan op kantoor. Het is dan ook niet gek als je er af en toe nog steeds wel moeite mee hebt. Zelf heb ik een aantal trucjes uitgevonden die voor mij goed helpen om thuis beter te kunnen werken. In deze blog deel ik ze. 

Praktische tips

Ik zal beginnen met een aantal praktische handigheidjes die ik heb ontdekt die het leven iets makkelijker kunnen maken. Ten eerste is het belangrijk dat je een goede werkplek hebt waar je fijn en ongestoord kunt werken. Of dit nou in een apart kantoortje is of gewoon aan de eettafel, dit maakt niet zoveel uit. Zorg voor een goede tafel en comfortabele stoel. Zelf heb ik laatst een laptopondersteuning aangeschaft bij de Ikea. Dit is een verhogen waar je je laptop op kan zetten. Dit kan ik zeker aanraden. Het werken met een laptopondersteuning zorgt ervoor dat je rechter op zit en maakt het makkelijker om op je scherm te kijken. Het krijgt een beetje het idee van een desktop computer, wat je wellicht ook op kantoor hebt staan. Daarnaast was ik ook altijd gewend van kantoor om met twee schermen te werken. Vorige week heb ik uitgevonden hoe je dit ook thuis kunt doen. Als je ergens nog een tweede scherm hebt liggen, of die van kantoor mee naar huis mag nemen, kun je deze aan elkaar aansluiten door middel van een HDMI kabel. Zelf vind ik dit enorm handig, omdat je zo extra efficiënt te werk kunt gaan. Het lijkt zo al net iets meer alsof je op kantoor zit!

Een goede balans 

Een andere hele belangrijke tip die ik wil meegeven is om een goede balans te vinden tussen werk en privé. Ik denk dat de meeste mensen hier de moeilijkheid in vinden, doordat zowel werk en privé nu in je eigen huis plaatsvinden. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het iets makkelijker te maken om deze te scheiden. Wat mij zelf erg helpt, is om een standaard routine te hebben. Net als dat ik elke dag om 9 uur op kantoor zou zitten, zit ik ook nu om 9 uur ‘s ochtends voor mijn bureau. Bovendien stop ik ook echt om 5 uur en zet ik dan al mijn werk apparaten uit. Wees echt streng tegen jezelf, anders zit je straks ook na werktijden nog allerlei mailtjes te beantwoorden. Een andere tip, die misschien heel gek klinkt, is om echt fysiek “naar je werk toe te gaan”. Bestempel een bepaalde ruimte in je huis als werkplek en kom hier dan ook echt alleen tijdens werktijd. Hierna is dit een verboden terrein en plof je lekker neer op de bank om te ontspannen.

Laatste Artikelen

Bouwen met hout

Er zijn veel verschillende soorten hout en multiplex die kunnen worden gebruikt in de bouw van een gebouw. Het type hout dat u voor...

Zo wordt jij beter vindbaar in de zoekmachine

Heb je een eigen website en wil je hoger in google komen? Dat kan op allerlei verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan SEO of SEA....

Duurzaam beleggen voor de toekomst, hoe doe je dat?

Stel. Je wilt beginnen met beleggen. Maar waar begin je? Het is belangrijk om een budget te bepalen maar het is net zo belangrijk...

Verhuizen, altijd een hele klus

Verhuizen is altijd een hele opgave. Maar uiteindelijk heb je er wel iets moois voor terug. Vooral wanneer je voor het eerst op jezelf...

Gerelateerde Artikelen