Verhuizen, altijd een hele klus

Verhuizen is altijd een hele opgave. Maar uiteindelijk heb je er wel iets moois voor terug. Vooral wanneer je voor het eerst op jezelf gaat. Er komt het een en ander op je af. Maar dat hoeft geen kwelling te zijn. Wij zetten voor jou op een rijtje wat je allemaal moet regelen wanneer je op jezelf gaat. Zo kan je niets vergeten.

 

Waar moet je allemaal aan denken wanneer je op jezelf gaat?

Je vraagt jezelf vast af: wat moet ik regelen als ik op mezelf ga wonen? De stenen en het dak boven je hoofd heb je al gefikst in een huur- of koopovereenkomst. Waar je verder nog aan moet denken? Check de checklist, want je wilt natuurlijk niets vergeten!

1. Gas, water en licht regelen

Zonder verwarming, douche en elektriciteit kom je niet ver. Zoek een energiemaatschappij die in jouw woning een voordelig pakket aanbiedt. Gebruik hiervoor vergelijkingssites. Als je huurt, heeft jouw verhuurder dit misschien al geregeld. Check dit altijd in het contract wat je hebt ondertekent of je dit zelf nog moet regelen. Want je wilt hier natuurlijk niet mee wachten.

2. Provider voor tv en internet zoeken

Geen leven zonder internet, toch? Kijk bij het kiezen van een provider vooral even of ze wel leveren in jouw buurt. Check bij een huurovereenkomst bij je verhuurder of dit al geregeld is.

3. Spullen voor in je huis kopen

Ga je op jezelf wonen, dan zijn artikelen als meubels, handdoeken, serviesgoed en (raam-)decoratie onmisbaar. Je komt er gauw genoeg achter als je iets vergeet aan te schaffen. Je wilt natuurlijk wel je woning je thuis maken door het leuk in te richten en helemaal je eigen er in vinden. Dus ook daar moet je rekening mee houden.

4. Verhuizing doorgeven

Niet alleen je familie en vrienden, maar zeker ook de overheid en andere instanties willen weten waar je woont. Geef daarom altijd tijdig je verhuizing door bij je nieuwe gemeente. Zo komt alle belangrijke post ook bij je nieuwe adres aan!

5. Verzekeringen regelen

Je hebt je eigen stekkie en dus ook je eigen spullen. Daarnaast ben je nu ook zelf verantwoordelijk voor iets dat gestolen wordt of stuk gaat in jouw huis of als je bij iemand anders thuis iets kapot maakt. Zorg ervoor dat je minstens een aansprakelijkheidsverzekering en inboedelverzekering afsluit.

 

En tijdens de verhuizing is het natuurlijk ook nog eens handig wanneer je een container hebt. Daar kan je alle spullen in doen die je niet mee neemt of die weg kunnen. Een vuilcontainer huren kan je natuurlijk ook nog doen. 

Laatste Artikelen

Waar moet je rekening mee houden als je cryptovaluta aan wilt schaffen?

Steeds meer Nederlanders schaffen verschillende soorten cryptovaluta aan. Dit doen zij vaak als investering in de hoop dat de munten in de toekomst meer...

Verkoop jouw oude voertuigen simpel online

Het is tegenwoordig goed mogelijk om een voertuig online te verkopen. Op deze manier hoef je niet al te veel tijd te besteden aan...

Bitcoin kopen

Bitcoin kopen is onder veel mensen populair, en nog steeds verdiepen steeds meer mensen zich hierin. Het is de eerste cryptomunt die op de...

Dakbedekking van EPDM zorgt voor een stevig dak op ieder pand

Het dak zorgt er bij ieder type gebouw voor dat je op een aangename en stevige manier in het pand kan leven. Daarom is...

Gerelateerde Artikelen