Solliciteren met stropdassen: wat is het geheim?

Als er iets ingeburgerd is in de formele werksferen is het stropdassen. Stropdassen zijn al vele decennia een symbool van status. Om deze reden besloot ik om hier een blog over te schrijven. Wat is namelijk het grote geheim van stropdassen dragen. Wat is nou net dat beetje uniekheid dat een stropdas met zich meebrengt. Waarom dragen mensen bijvoorbeeld een stropdas als ze gaan solliciteren? Waarom dragen mensen met hoge functies er eentje. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat niet elke stropdas net zo goed is als de ander. Daarom maak ik in dit artikel ook graag even onderscheid tussen de verschillende stropdassen en de kwaliteitsniveaus.

Op sollicitatie met een stropdas om?

Deze vraag is natuurlijk niet voor iedereen even makkelijk te beantwoorden. Denk maar eens aan alle verschillende banen die er zijn. Zo zijn er banen waar je wel een stropdas bij nodig hebt en banen waar je geen stropdas bij nodig hebt. Als je bijvoorbeeld bij een bank wil gaan werken is het belangrijk om netjes en verzorgt uit te zien. Een stropdas kan hier zeker bij helpen. Echter is het ook zo dat als je gaat solliciteren bij een bakker of slager dat je wordt uitgelachen met een stropdas. Het is belangrijk om te realiseren dat een stropdas bedoeld is voor mensen die in formele sectoren te werk gaan.

Wat is nou een goede das?

Goede stropdassen beginnen bij de stof waarmee ze gemaakt zijn. Er zijn veel verschillende manieren waarop een stropdas gemaakt kan worden. Daarbij zijn er ook veel verschillende stoffen waaruit deze dassen kunnen bestaan. Het belangrijke om te onthouden is dat je kwaliteit en kwantiteit onderscheiden kunt. Als je een super goedkope das koopt kun je er redelijk vanuit gaan dat het niet gaat om een kwalitatief hoogstaand iets. Natuurlijk is het zo dat je niet alleen naar de prijs moet kijken maar het is een belangrijke indicator voor kwaliteit. De reden waarom je niet alleen naar de prijs moet kijken heeft te maken met het feit dat een dure stropdas niet perse ook beter is. Het is namelijk zo dat sommige stropdassen van een duur merk zijn waardoor je in feiten meer voor het merk betaald dan voor de kwaliteit. Let hier dus zeker ook op. Stropdassen kopen kun je zowel online als offline. Mijn advies is wel om eerst online te verkennen voordat j e offline de aankoop gaat doen. Online is het er namelijk veel meer vergelijkingsmateriaal.

Laatste Artikelen

Gerelateerde Artikelen