Creatief in tijden van crisis

Dit zijn pittige tijden voor de meeste ondernemers. Om je hoofd boven water te houden tijdens deze crisis ben je genoodzaakt om creatief te denken, zeer flexibel te zijn en je business model aan te passen. In deze blogpost lichten wij graag zo’n creatieve ondernemer uit die het maximale uit zijn business model heeft gehaald. Lees snel verder en raak geïnspireerd!

Beperkingen voor de horeca

Deze ondernemer is actief in de horeca en specialiseert zich in bar concepten. Het zal vast niemand zijn ontgaan dat de horeca één van de sectoren is die een enorme klap heeft ontvangen tijdens deze crisis. Het lijkt alweer zo lang geleden, maar halverwege maart kwam opeens het onwaarschijnlijke bericht van de overheid. De horeca moest haar deuren sluiten en wel per direct. Deze mededeling werd namelijk een half uur voor de sluiting deadline gedaan. Ik kan wel zeggen dat er een schok door Nederland ging. Dit kan toch niet waar zijn? Kunnen wij niet meer uit eten gaan of een drankje doen met vrienden?

Inmiddels zijn we maanden verder en raken we helaas langzaam aan dit nieuwe normaal gewend. Ook werden de regels voor horeca al snel licht versoepeld, waardoor in ieder geval het aanbieden van afhaalopties mogelijk werd gemaakt. Ook was daar uiteindelijk het verlossende nieuws: vanaf 1 januari mag de horeca weer beperkt gasten ontvangen en mogen de terrassen weer open – mits de 1,5 meter afstand in acht wordt genomen.

Cocktails op locatie

De ondernemer die wij vandaag uitlichten specialiseert zich dus in barconcepten. Ook dit bedrijf ontving direct de klap en moest haar deuren sluiten. Op zo’n moment kun je twee dingen doen: afwachten en in een hoekje gaan zitten huilen of terug naar de tekentafel. Deze ondernemer koos voor de laatste optie en met succes. Al snel werd het duidelijk, met wat aanpassingen kon zijn mobiele bar Corona-proof worden gemaakt. Dit type barren werd de werkplaats ingerold en het klussen kon beginnen. De ondernemer heeft een plexiglas scherm op de bar gemonteerd, met aan de onderkant een kleine sleuf waar het drankje door kan worden aangegeven. Ook is er in de mobiele bar plaats gemaakt voor het meenemen van een afzetkoord en een custom vloermat. Op dit vloerkleed staan afstandsmarkeringen aangegeven, zodat men veilig op zijn of haar drankje kan wachten.

Doordat deze ondernemer snel heeft gehandeld, staat er nu een compleet leger aan mobiele barren klaar. Helemaal ready om de opening van alle terrassen te ondersteunen! Daarnaast hebben zij al succesvol in parken en andere openbare plekken cocktails op locatie verzorgd.

Laatste Artikelen

Gerelateerde Artikelen