Waar moet je rekening mee houden als je cryptovaluta aan wilt schaffen?

Steeds meer Nederlanders schaffen verschillende soorten cryptovaluta aan. Dit doen zij vaak als investering in de hoop dat de munten in de toekomst meer waard worden, maar ook voor het verrichten van online betalingen. Het verrichten van internationale betalingen is namelijk goedkoper met cryptovaluta, omdat een Nederlandse bank soms wel tientallen euro’s in rekening brengt. Mocht je nog niet eerder een cryptovaluta aangeschaft hebben, dan is het verstandig om te weten waar je rekening mee moet houden. 

 

Cryptovaluta is onvoorspelbaar

Er zijn ontzettend veel jongeren in Nederland die cryptovaluta aanschaffen in de hoop dat ze snel rijk zullen worden. Dat is zeker mogelijk, maar de kans is erg klein. Daarnaast zijn er veel socialmediakanalen die bepaalde cryptomunten aanprijzen. Ze vertellen bijvoorbeeld welke cryptovaluta de volgende bitcoin wordt, maar het eerlijke verhaal is dat niemand weet wat de cryptomarkt gaat doen. De cryptomarkt is zeer onvoorspelbaar en er is dus niemand die weet of de bitcoin koers gaat stijgen of dalen. 

 

Je moet cryptovaluta opgeven bij de inkomstenbelasting 

Iedereen in Nederland is verplicht om elk jaar belastingaangifte te doen bij de Nederlandse Belastingdienst. In de belastingaangifte moet je opgeven wat je inkomsten zijn, maar ook wat voor waardevolle bezittingen je hebt. Hierbij kun je denken aan vastgoed, maar ook ben je verplicht om je cryptovaluta op te geven aan de belastingdienst. Dit is erg vervelend, maar het is verplicht. Mocht je dit niet doen, dan is het mogelijk dat de belastingdienst je een boete geeft en deze zijn niet mals. 

 

Betalingen kunnen niet ongedaan gemaakt worden

Eén van de grootste nadelen van het betalen met cryptovaluta, is dat betalingen niet ongedaan gemaakt kunnen worden. Op het moment dat je op betalen klikt, is het niet meer mogelijk om de betaling ongedaan te maken. Dit heeft ermee te maken dat de verzonden transactie in de blockchain uitgevoerd wordt en er niets in de blockchain ongedaan gemaakt kan worden. Sta je op het punt om cryptovaluta aan te schaffen? Controleer dan altijd of je het juiste adres hebt opgeven.

 

Je hebt een Nederlandse ID-kaart nodig voor het aanschaffen van crypto

Het aanschaffen van cryptovaluta wordt in Nederland niet makkelijk gemaakt. Bedrijven die zich bezighouden met het verhandelen van cryptomunten zijn verplicht om je ID-kaart te controleren. Ze moeten daarnaast ook bijhouden hoeveel cryptomunten je koopt en mogen je maar een bepaald bedrag aan cryptomunten verkopen. Het is daarom verstandig om na te denken over wanneer je in de cryptomarkt wilt stappen. Is de Ethereum koers bijvoorbeeld erg laag? Dan kun je het beste nu Ethereum aanschaffen. Je blijft dan onder het limiet en je bent goedkoper uit.

Laatste Artikelen

Gerelateerde Artikelen