Voldoende materiaal is erg belangrijk

Wanneer je een eigen zaak hebt, komt er meer bij kijken dan alleen maar klussen binnen halen. Normaal wanneer je voor een baas werkt, hoef je je alleen maar druk te maken over de agenda en waar jij op welk moment van de dag moet zijn om een klus af te maken. Maar wanneer je ZZP'er bent, moet je natuurlijk met veel meer rekening houden dan alleen maar weten waar je moet zijn. Laten we het daar even over hebben.

Meer taken dan de meeste mensen denken

Als ZZP'er moet je met best wel veel punten rekening houden. Het voordeel is uiteraard dat je erg flexibel bent en dat je jouw eigen agenda goed kan plannen. Maar dat veel mensen andere punten vergeten waar je juist heel veel rekening mee moet houden, dat weten we eigenlijk allemaal wel. 

Het is namelijk ook zo, dat wanneer je voor jezelf staat, dat je ook alle administratie en inkopen moet doen. Zo moet je zorgen, dat wanneer je in de bouw of elektra een ZZP'er bent jij voldoende vd draad, of een bepaalde mdf plaat op voorraad hebt zodat jij een klus zo snel mogelijk en goed mogelijk kan afronden. Zodat je nieuwe klussen kan aannemen.

Ook is het belangrijk natuurlijk dat jij voldoende gereedschap en andere materialen hebt. Zodat je niet telkens op een klus denkt van: ik moet weer nieuw materiaal halen. Zelf moet je er dan voor zorgen dat je voldoende bij hebt om de klus goed af te ronden. Daarbij hoort uiteraard ook een goede bedrijfsbus. Want je wilt alles wel zo goed mogelijk vervoeren. 

Goed voorbereid naar een klus

Het is ook altijd belangrijk dat jij zo goed voorbereid mogelijk naar een klus gaat. Maar iedereen bereid zich natuurlijk op een andere manier voor om zich helemaal klaar te maken voor een nieuwe klus. Maar hoe doe jij dat?

Vooral wanneer je ZZP'er bent moet jij een goed ritueel vinden zodat jij er voor zorgt dat jij elke keer weer opnieuw goed voorbereid op te klus aan komt. Of dit nu een grote of een kleine klus is. Dat maakt natuurlijk helemaal niet uit. Je wilt je op iedere klus zo goed mogelijk voorbereiden en zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt.

Ook al zijn het momenteel moeilijke tijden, iedereen komt hier doorheen. En ook jij natuurlijk als ZZP'er. We gaan er het beste van maken en zorgen dat we ons goed voorbereiden op wat nog komen gaat.

Laatste Artikelen

Gerelateerde Artikelen