Een huis inrichten, doe je zo

Wanneer je voor het eerst gaat verhuizen of met een schone lei in je nieuwe huis wilt beginnen, zal aan de inrichting moeten werken. Want een mooie stapel bakstenen is fijn maar als er niets in staat, blijft het een kale en ongezellige boel. In deze blog vertel ik je hoe je een huis inricht. Waar moet je in hemelsnaam beginnen? En hoe zorg je ervoor dat het een mooi geheel wordt? Lees je even mee? 

Een goede basis

De basis is enorm belangrijk. Wanneer de gaten in je muren zitten, maakt het niet uit hoe leuk je interieur is. Die gaten zijn de enige die opvallen. Tijd dus om de muren en ook de vloer aan te pakken. Bij laminaatenparket.nl hebben ze prachtige vloeren voor een hele goede prijs. Visgraat vloeren, pvc vloeren, noem het maar op. Het assortiment is breed dus er zit voor iedereen wat bij. Wanneer je kiest voor een vloer met een stenen uiterlijk doet dat meteen iets voor de sfeer in huis. Zo wordt het namelijk koeler en stoerder terwijl hout juist een ruimte optisch verwarmt. Iets om over na te denken wanneer je besluit over een stijl voor je huis.

Bedenk een stijl

En het bedenken van zo’n stijl is niet makkelijk. Maar ga maar eens na wat je allemaal tof vindt als het om interieur gaat. Zijn er trends waar je graag in mee gaat of is er iets dat je altijd als op dat gebied had willen hebben? Vaak kan je op die manier een stijl samenstellen. Maar uiteindelijk is het jouw huis en mag je natuurlijk allerlei verschillende decoraties neerzetten, niets hoeft. Toch kan een stijl of een kleurenschema wel voor rust zorgen. Ook lijkt de boel dan sneller opgeruimd omdat het eruit ziet of alles wat er staat bij elkaar hoort.

De aankleding maakt een ‘thuis’

Een nieuw huis is uiteindelijk altijd wennen. Maar met een mooie vloer en nieuw meubilair kom je al een heel eind. Om je huis echt die persoonlijke ‘touch’ te geven, zal je erin moeten gaan leven, herinneringen maken. Maar je kan ook oudere herinneringen naar dit huis brengen denk maar aan foto’s en souvenirs. Deze dingen zijn heel persoonlijk en geven je huis meteen iets vertrouwds. Verder kan je die nieuwe herinneringen beginnen te maken door vrienden en familie uit te nodigen voor een echte ouderwetse ‘housewarming’.

Hoe maak jij van je huis een ‘thuis’?

Laatste Artikelen

Gerelateerde Artikelen