Zo maakt u uw kantoorgebouw sfeervol

Als u een eigen bedrijf heeft, wilt u natuurlijk dat de werkomgeving van uw werknemers zo prettig mogelijk is. Daarom is het goed inrichten van uw kantoorgebouw erg belangrijk en een stap die zeker niet vergeten mag worden. Een sfeervolle kantooromgeving zorgt ervoor dat uw werknemers met meer plezier naar kantoor komen en er lekker kunnen werken. In deze blog leest u een aantal tips over hoe u uw kantoor zo sfeervol mogelijk in kunt richten. 

Verlichting

Iets wat de sfeer in een ruimte kan maken of breken, is de verlichting van de ruimte. Te koude en felle lampen kunnen een ruimte heel kil doen overkomen en dit creëert een ongezellige sfeer. Daarom is het van belang dat u de verlichting van uw kantoor zorgvuldig uitkiest. Het type lamp dat u het best kunt kopen hangt af van een aantal factoren. Zo speelt de hoogte van een ruimte erg mee. Als u op internet zoekt op ‘Hoge bedrijfsverlichting / Lage bedrijfsverlichting’, dan kunt u meer uitleg vinden over welke lampen geschikt zijn voor een laag plafond en welke lampen beter zijn voor een hoog plafond. Een andere factor is de kleur van de lampen. Het is aan te raden om te kiezen voor een meer gele kleur lampen in plaats van witte verlichting. Gele lampen zijn over het algemeen warmer en geven hierdoor meer sfeer. 

Kleurenpalet 

Een ander belangrijk aspect van de inrichting van uw kantoor is het kleurenpalet dat u gebruikt. U kunt kiezen voor verschillende soorten kleurencombinaties, afhankelijk van het soort sfeer dat u wilt creëren. Als u voor een hele gezellige sfeer wilt gaan, dan kunt u een gewaagder kleurenpalet kiezen met meer felle kleuren. Wilt u liever een meer rustgevende en kalme sfeer? Dan kunt u kiezen voor lichte pastel kleuren en aardetinten zoals lichtblauw of beige. Een tip voor het kiezen van een kleurenpalet is om meerdere moodboards te maken in verschillende stijlen. Zo ziet u alle kleuren bij elkaar en kunt u deze met elkaar vergelijken en kiezen voor de sfeer die u het meest aanspreekt. 

Decoratie

Tot slot is de decoratie een bepalende factor voor de sfeer in uw kantoor. Het is fijn als een kantoorgebouw huiselijk en warm aanvoelt en dit kunt u voor elkaar krijgen door middel van decoratie. Zo kunt u bijvoorbeeld hier en daar wat planten of vaasjes met bloemen neerzetten. Ook kunt u door het kantoor een aantal zitplekken maken met leuke kussentjes. Andere decoratiestukken die u in uw kantoor kunt plaatsen zijn bijvoorbeeld schilderijen of andere kunststukken. Dit voegt veel toe aan de sfeer van het kantoor en werkt ook nog eens inspirerend voor uw werknemers.

Laatste Artikelen

Gerelateerde Artikelen