Waarom het voordeliger is om je leningen samen te voegen of over te sluiten

Op het moment dat je meerdere leningen hebt dan is het verstandig om je leningen samenvoegen. Door te kiezen voor het oversluiten van een lening betaal je bijna altijd een lagere rente dan je op dit moment doet. Zo bespaar je dus geld uit. Hiermee bespaar je al snel aanzienlijk op je maandelijkse lasten en daarnaast creëer je ook nog eens een makkelijk en eenvoudig overzicht voor jezelf. In totaal blijken maar 10% van de mensen om te bekijken of hun lening goedkoper kan worden afgesloten. Vaak wordt er gezegd dat dit te veel werk oplevert of dat men denkt dat het niet mogelijk is om over te stappen. Anderen denken dat ze goed zitten bij hun eigen bank. Dit is zonde, want hierdoor betaal je misschien wel onnodig veel te veel geld.

Wat voor soorten leningen kan je oversluiten of samenvoegen

Veel mensen denken dat je alleen een bestaand doorlopend krediet of bestaande persoonlijke lening kan oversluiten. Dit is niet correct. Elke roodstand, creditcard en postorderkrediet kan je tevens oversluiten. Ook een autofinanciering die je via je dealer hebt afgesloten is mogelijk om over te sluiten of samen te voegen met je andere leningen. Vergeet zeker niet de verzendhuiskredieten zoals Wehkamp en Zalando die je hebt lopen. Deze lopen ook aardig in de kosten qua rente namelijk.

Waarom is het verstandig om bepaalde leningen en kredieten samen te voegen

Een persoonlijke lening wordt vaak afgesloten vanwege de zekerheid die het biedt, alles staat vast. Maandelijkse kosten, rente en looptijd, maar het is vaak mogelijk om een veel goedkopere rente te krijgen en betere voorwaarden. Een doorlopend krediet kan je ook oversluiten tegen een lagere rente en voordeligere voorwaarden. Op het moment dat je meerdere leningen hebt lopen dan heb je maandelijkse verschillende incasso’s of betaalverzoeken waar je gehoor aan moet geven. Dit is irritant en je kan je tijd wel beter besteden. Om deze reden is het slim om dit allemaal op een locatie onder te brengen om zo te zorgen dat je hier niet te veel tijd aan kwijt bent en tevens ben je vaak nog eens veel goedkoper uit.

Is het oversluiten van je lening of samenvoegen van je leningen ingewikkeld?

Het oversluiten en samenvoegen van leningen en kredieten is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Veel vergelijkingswebsites bieden een gratis overstapservice aan en nemen dan ook al het werk uit je handen. Je bespaart al snel veel geld op je maandelijkse lasten door een lagere rente.

Laatste Artikelen

Gerelateerde Artikelen