Maximaal duurzaam ondernemen doe je zo!

Iedere ondernemer wilt op zijn manier maximaal ondernemen. Het is vaak een kwestie van hoe jij maximaal ondernemen ziet. Voor de ene is maximaal ondernemen het behalen van zoveel mogelijk winst. Voor de andere ondernemer is maximaal ondernemen een steuntje bijdragen aan bijvoorbeeld het milieu of klimaat. Maximaal ondernemen kan dus als kwestie van doelen stellen worden gezien. Welke doelen wil jij behalen en hoe dragen deze doelen bij aan maximaal ondernemen? Vaak heb jij deze doelen in je bedrijfsplan al opgesteld, maar het blijft ook jaarlijks een kwestie van doelen bijstellen. Behaald jij jouw maximale ondernemingsdoelstellingen? Dan kun je kiezen voor een stapje hoger of wellicht een milieuvriendelijke optie. Je ziet het vaak aan bedrijven die producten bij de klant bezorgen. Hoe vaak verstuurden bedrijven zelfs het kleinste pakketje in een enorme kartonnen doos? Tegenwoordig kiezen deze bedrijven voor milieuvriendelijke en goedkopere luchtkussen enveloppen. Wat doe jij?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De absolute trend op het gebied van ondernemen is maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het staat niet alleen bijzonder goed op je bedrijfspagina, je draagt ook nog eens actief je steentje bij aan een milieuvriendelijker klimaat. Iedereen kent de afschuwelijke beelden wel van tropische regenwouden die in grote hoeveelheid dagelijks verdwijnen. De bomen die daarvoor worden teruggeplant kunnen nauwelijks het tempo bij benen van de bomen die ondertussen gekapt wordt. Bedrijven spelen steeds slimmer in op het verantwoord maatschappelijk ondernemen. Pakketbezorgers laten steeds vaker de dieselslurpende wagen staan en kiezen voor een elektrische variant. In grote steden met smalle wegen zie je zelfs steeds meer elektrische bakfietsen die je pakketjes thuis bezorgen. Voor veel bedrijven is maatschappelijk ondernemen dan ook een doel geworden om maximaal te ondernemen. Vaak kun je ook nog eens gebruik maken van verschillende subsidies. Je bent bezig met een betere maatschappij en daar wordt je ook nog eens financieel voor beloond!

Heb jij al nagedacht over maximaal ondernemen?

Ben jij die ondernemer die al jaren geen nieuwe doelen voor zijn bedrijf heeft opgesteld? Of heb jij nog nooit gekeken of jouw bedrijfsvoering wat 'groener' kan? Dan raad ik je zeker aan om hier eens wat tijd in te steken. Veel ondernemers komen er gaandeweg achter dat ze niet alleen flink kunnen besparen op kosten, maar ook nog eens het milieu een hoop ellende kunnen besparen. Ben jij inmiddels over? Stimuleer dan ook zeker jouw mede-ondernemers. Zoals in veel gevallen staan we samen sterker en kunnen we ervoor zorgen dat ook onze kinderen en kleinkinderen nog jaren maximaal kunnen ondernemen!

Laatste Artikelen

Gerelateerde Artikelen